Upplev hösten och vintern

Hösten och vintern är till för mysiga utflykter, lugna upplevelser och tid tillsammans. Se hur naturen går från grön sommar, till färgglad höst och snöklädd vinter i naturens alla upplevelser, värm er på stadens museum och hitta njut av av de lokalproducerade delikatesserna. 

Börja med att planera för höst, vinter och lovdagar redan idag!

Aktiviteter

Cykla i filmlandskapet Småland

Korgcykling när den är som bäst, i skogen, på stigar och tillsammans. Årets nyhet för cykelentusiasten. Följ leder fyllda utav filmhistoria och vacker natur, från en timme till en dags cykling. 

Eriksgården

En dag hos djuren och naturen på Eriksgården spenderas på ryggen av trygga gotlandsruss eller i vagn bakom ståtliga ardennerhästar. Har snön fallit? Följ med på en häst och slädetur.

Filmbyn Småland

Kliv in i filmens värld med kulisser och rekvisita från Astrid Lindgrens filmer och en interaktiv våning med karaokebås och AR-teknologi som låter dig hoppa över helvetesgapet och hissas upp likt Ida i flaggstången. Håll koll på hemsidan för öppettider under höst och vinter. 

Golfa i Vimmerby

Tobo golfbanaVimmerby Golfakademi och Gullringens golfbana bjuder in till långa och korta rundor på 9 eller 18 hål. Varför inte testa turen i ett av Sveriges mesta hole-in-one-hål hos Tobo? 

Kanotpaddling i Stångån, på Nossen och Yxern

I den färgglada hösten och kyliga vintern glider ni tyst fram på den vackra Stångån så länge vattnet fortfarande porlar. Den tysta paddlingen ger er chansen att få se rådjur, fåglar eller andra djur vara nere vid ån och dricka vatten.

För er som föredrar friheten i öppna vatten är en rundtur i Krön, Nossen eller Yxern det perfekta alternativet. Packa ihop en matsäck, klä er varmt, samla familjen eller några vänner och ge er ut på ett kanotäventyr!

Kanotuthyrning Krön, Kröngården 0492-600 02 eller Smålandsbyn 0492-122 59 Kanotuthyrning Yxern, sms till 0701404440 eller mail till marie.alser@gmail.com.

Mariannelunds Karamellkokeri

Efter traditionellt recept från 1929 bakas godis och karameller i det lilla huset i Mariannelund. Polkagrisar, mintkyssar, teaterkonfekt och ett 40-tal andra delikatesser finns såklart för att fylla upp förrådet med. 

MX World Collection

En europaunik samling av motocrosscyklar och speedwaycyklar pryder lokalerna på MX World Collection. Speciella fabrikscyklar och crossar körda av kända förare samt ett flertal världsmästarcyklar är bara några av de guldkorn som finns att beskåda.

Stadsmuseet Näktergalen

I det lilla huset från 1700-talet med tak och väggmålningar bjuds ni in att ta del av hela Vimmerbys historia. Från den permanenta utställningen om stadens utveckling till säsongens utställning ”Tidningsstaden Vimmerby” som utlovar en stor dos nostalgi i form av tidningar, klipp, blytyper, kameror, murvelgalleri med mer. Utställningen pågår mellan 18 september och 18 december. 

Vandra i Vimmerby

Bredare gångvägar blandat med slingriga stigar och branta bergpartier gör att det finns något som passar alla under en dag i skogen. Ta med picknickkorgen fylld med varm proviant och ge er ut på tur.

Wimer Bike Park

Från en härlig flowtrack till utmanande leder från 3,3-7,7 kilometer. Wimer Bike Park utmanar rutinerade cykelfantaster lik väl som nybörjare på stigcykling. 

Virum Älgpark

Mör skogen konung under en unik safaritur genom älghägnet. Mata, pussa och imponeras av parken älgar på nära håll och skymta den vackra dovhjortsstammen som också bor i Virum. Virum Älgpark erbjuder förbokade safariturer under höstlovet 

Vimmerby Adventure

Se hur hösten breder ut sig från trädtopparna. Klättra, zippa och utmana er själva på hög höjd. 8 olika banor med över 80 stationer för att utmana både kropp och sinne. Under höstlovet håller Vimmerby Adventure öppet för höjhöjdsäventyr! 

Vimmerby Bowling 

Är du en hejare på att slå strike eller tycker du om att utmana familjen? Boka en bana hos Vimmerby Bowling och låt käglorna falla. Varför inte passa på en fredags- eller lördagskväll när det är diskobowling i hallen?

Visans Skepp
En skeppssättning med 40 av de vackraste visorna och psalmerna från 1900-talet inblästrade på höjden intill dammen i Storebro. Sjung visorna tillsammans eller bara njuta av utsikten över sjön och det växlande årstiderna.
Åbros Bryggerivisningar
Följ med på en guidad tur bland jästankar, tappkranar och flasklinjer på Åbro Bryggeri. Sveriges äldsta familjebryggeri och ett av Europas modernaste med kanske det finaste microbryggeriet Lilla Åbro placerat precis intill restaurangen. Din guidade tur förbokas på guide@abro.se eller 0492-65 19.
 
 
Saknar ni något i listan, kontakta emelie@vimmerby.com

Checka ut hemifrån

Kom hemifrån och spendera en natt eller två och njut på hotell eller i en stuga i lugn miljö. Ta med spelet som spelats allt för sällan, boken som ligger högst upp på läslistan eller bara slappna av i en ny miljö.

Björkbackens Karaktärshotell, Traktorgatan 3, 598 30 Vimmerby, 0492-798 90

Bo i Karaktärshotellets mysiga rum och njut tillsammans i värmen när hösten och vintern lägger sig över staden.  

Fredensborgs Herrgård, Fredensborg 120, 598 91 Vimmerby, 0492-306 00

Med ljusa rum i vacker herrgårdsmiljö precis intill Tobos 18-hålsbana bor ni prefekt i Fredensborg. 

Hotell Ronja, Stora Mässhallsgatan 16, 598 40 Vimmerby, 0492-167 00

Med gymmet precis runt hörnet, en avslappnande relaxavdelning med inbjudande pooler, bastu och en välsmakande höstmeny bor du som en riktig livsnjutare på Hotell Ronja. 

Körsbärskullen, Körsbärsvägen 9, 598 91 Pelarne

Längs med Sevedeleden bor du i den mysiga gamla skolan i Pelarne. Naturen väntar på er!

Oxgården, Bullerbygatan 2, 598 34 Vimmerby, 0492-188 70

En vistelse på Oxgården och du har alla smultronställen precis runt hörnet. 

Storebro Herrgård, Ivars gränd 8, 598 70 Storebro, 076-016 17 50

Mycket historia göms i den vackra herrgården i Storebro. Bo kungligt i något av de unika rummen. 

Villa Vimmerby, Storgatan 34, 598 37 Vimmerby, 0492-49 07 77

Kom in i den lummiga och blomstrande innergården hos Villa Vimmerby. Checka in i något av de tre härliga, brokiga och vackra gamla husen längs med Storgatan.

Vimmerby Camping, 598 93 Nossenbaden, 0492-314 10

Bo med Vimmerbys favoritsjö precis intill och se hur hösten och vintern förvandlar naturen med färgglad natur och magiska sol upp- och nedgångar. 

Vimmerby Stadshotell, Stora Torget 9, 598 37 Vimmerby, 0492-121 00

I Vimmerbys anrika stadshotell bor du mitt i centrala Vimmerby. Slappna av i något av de nyrenoverade rummen och njut av välsmakande mat med säsongens råvaror.

Vimmerby Stugby, Stolpetorp 111, 598 96 Tuna, 0492-501 44

Njut av skogen och varandra i den härliga naturmiljön omsluter Vimmerby Stugbys stugor. 

Vimmerby Vandrarhem, Järnvägsallén 12, 598 35 Vimmerby

I centrala Vimmerby med närhet till allt bor ni bekvämt på Vimmerby Vandrarhem.