sommarens aktiviteter

Astrid Lindgrens Näs

Besök platsen där allt började för den folkkära författaren Astrid Lindgrens. Besök utställningarna, trädgårdarna och se barndomshemmet under ett besök. 

Astrid Lindgrens Värld

Här i Astrid Lindgrens Värld finns Katthult, Villa Villekulla, Mattisborgen och Bråkmakargatan på riktigt. Se favoritkaraktärerna och upplev den idylliska teaterparken. 

Björkbackens
Äventyrsgolf och vattenlekplats

Utmana varandra på en runda äventyrsgolf, eller svalka er efter en solig dag i vattenlekparken. Lockar inte vattnet ligger kommunens största lekpark precis intill. 

Bullerbyn

Hoppa i hö, avnjut en våffla och känn den idylliska bullerby-känslan vid de tre små husen i Sevedstorp.

Cykla i filmlandskapet Småland

Korgcykling när den är som bäst, i skogen, på stigar och tillsammans. Årets nyhet för cykelentusiasten. Följ leder fyllda utav filmhistoria och vacker natur, från en timme till en dags cykling. 

Eriksgården

En dag hos djuren och naturen på Eriksgården spenderas på ryggen av trygga gotlandsruss eller i vagn bakom ståtliga ardennerhästar. 

Filmbyn Småland

Kliv in i filmens värld med kulisser och rekvisita från Astrid Lindgrens filmer och en interaktiv våning med karaokebås och AR-teknologi som låter dig hoppa över helvetesgapet och 

Ingebo Hagar

Gör en guidad bondgårdstur genom kretsloppsbyn och besök både djur och natur i den härliga miljön. En fika längs med vandringslederna. 

Kalles Lek & Lattjo

Lek och lattja hos Kalle. Hoppa, kana och spring i det undervattentematiserade leklandet. Eller varför inte utmana familjen på glow-in-the-dark-golf?

Kanotpaddling i Stångån, på Nossen och Yxern

Till ljudet av porlande vatten och kvittrande fåglar glider ni tyst fram på den vackra Stångån. Den tysta paddlingen ger er chansen att få se rådjur, fåglar eller andra djur vara nere vid ån och dricka vatten.

För er som föredrar friheten i öppna vatten är en rundtur i Krön, Nossen eller Yxern det perfekta alternativet. Packa ihop en matsäck, samla familjen eller några vänner och ge er ut på ett kanotäventyr!

Kanotuthyrning Krön, Kröngården 0492-600 02
eller Smålandsbyn 0492-122 59 Kanotuthyrning Yxern, sms till 0701404440
eller mail till marie.alser@gmail.com.

Katthult 

Välkomnandes av djur och en idyllisk smålandsgård gör ni ett besök i filmernas Katthult. Se flaggstången som Ida hissas upp i flaggandes i vinden och känn barndomsminnen om Emil i Lönneberga komma till liv i lek och skoj hos besökare. 

Mariannelunds Karamellkokeri

Efter traditionellt recept från — bakas godis och karameller i det lilla huset i Mariannelund. Polkagrisar, mintkyssar, teaterkonfekt och ett 40-tal andra delikatesser finns såklart för att fylla upp förrådet med. 

MX World Collection

En europaunik samling av motocrosscyklar och speedwaycyklar pryder lokalerna på MX World Collection. Speciella fabrikscyklar och crossar körda av kända förare samt ett flertal världsmästarcyklar är bara några av de guldkorn som finns att beskåda.

Smalspåret

På den smala järnvägen mellan Hultsfred och Västervik slingrar sig de gulorangea rälsbussarna fram i smålandslandskapet. Hoppa på i Tuna och se Småland öppna upp sig. 

Stadsmuseet Näktergalen

I det lilla huset från 1700-talet med tak och väggmålningar bjuds ni in att ta del av hela Vimmerbys historia. Från den permanenta utställningen om stadens utveckling till säsongens utställning.

Stadspromenader i Astrid Lindgrens fotspår

Följ med på en promenad genom Astrid Lindgrens Vimmerby. En historisk vandring förbi platser fyllda med anekdoter och inspiration som inspirerat Astrid Lindgrens författarskap. 

Wimer Bike Park

Från en härlig flowtrack till utmanande leder från 3,3-7,7 kilometer. Wimer Bike Park utmanar rutinerade cykelfantaster lik väl som nybörjare på stigcykling. 

Vimmerby Adventure

Spränga din bekvämlighetszon och utmana både kropp och sinne på Vimmerby Adventures 8 olika höghöjdsbanor med över 80 stationer och hinder bland trädtopparna. Från 1,5 meter till den svarta banan på 18 meters höjd och en total längd av 1,5 kilometer zipline kommer adrenalinet pumpa under hela besöket. 

Vimmerby Campings sommaraktiviteter 

Upplev Nossen stående på en padelboard, paddlandes i en kanot, trampandes i en trampbåt eller från den mysiga drömflotten. Håller du dig hellre på land finns minigolf, sjöbastu och en fantastisk uteservering. 

Virum Älgpark

Har du alltid drömt om en puss av en älg? Hos Virum Älgpark får du följa med in i hägnet och uppleva närheten till den ståtliga skogens konung. 

Visans Skepp

En skeppssättning med 40 av de vackraste visorna och psalmerna från 1900-talet inblästrade på höjden intill dammen i Storebro. Sjung visorna tillsammans eller bara njuta av utsikten över sjön.

Åbros Bryggerivisningar

Följ med på en guidad tur bland jästankar, tappkranar och flasklinjer på Åbro Bryggeri. Sveriges äldsta familjebryggeri och ett av Europas modernaste med kanske det finaste microbryggeriet Lilla Åbro placerat precis intill restaurangen. 

Saknar ni något i listan, kontakta emelie@vimmerby.com

Checka ut hemifrån

Kom hemifrån och spendera en natt eller två och njut på hotell eller i en stuga i lugn miljö. Ta med spelet som spelats allt för sällan, boken som ligger högst upp på läslistan eller bara slappna av i en ny miljö.

Björkbackens Karaktärshotell, Traktorgatan 3, 598 30 Vimmerby, 0492-798 90

Bo i Karaktärshotellets mysiga rum och njut tillsammans i värmen när hösten och vintern lägger sig över staden.  

Fredensborgs Herrgård, Fredensborg 120, 598 91 Vimmerby, 0492-306 00

Med ljusa rum i vacker herrgårdsmiljö precis intill Tobos 18-hålsbana bor ni prefekt i Fredensborg. 

Hotell Ronja, Stora Mässhallsgatan 16, 598 40 Vimmerby, 0492-167 00

Med gymmet precis runt hörnet, en avslappnande relaxavdelning med inbjudande pooler, bastu och en välsmakande höstmeny bor du som en riktig livsnjutare på Hotell Ronja. 

Körsbärskullen, Körsbärsvägen 9, 598 91 Pelarne

Längs med Sevedeleden bor du i den mysiga gamla skolan i Pelarne. Naturen väntar på er!

Oxgården, Bullerbygatan 2, 598 34 Vimmerby, 0492-188 70

En vistelse på Oxgården och du har alla smultronställen precis runt hörnet. 

Smålandsbyn, 

Lek dagarna i ända när ni bor i den mysiga gula villan eller någon av de röda stugorna på gården strax utanför staden. 

 

Storebro Herrgård, Ivars gränd 8, 598 70 Storebro, 076-016 17 50

Mycket historia göms i den vackra herrgården i Storebro. Bo kungligt i något av de unika rummen. 

Vimmerby Camping, 598 93 Nossenbaden, 0492-314 10

Bo med Vimmerbys favoritsjö precis intill och njut av magiska sol upp- och nedgångar på Vimmerbys riviera. 

Vimmerby Stadshotell, Stora Torget 9, 598 37 Vimmerby, 0492-121 00

I Vimmerbys anrika stadshotell bor du mitt i centrala Vimmerby. Slappna av i något av de nyrenoverade rummen och njut av välsmakande mat med säsongens råvaror.

Vimmerby Stugby, Stolpetorp 111, 598 96 Tuna, 0492-501 44

Njut av skogen och varandra i den härliga naturmiljön omsluter Vimmerby Stugbys stugor. 

Vimmerby Vandrarhem, Järnvägsallén 12, 598 35 Vimmerby

I centrala Vimmerby med närhet till allt bor ni bekvämt på Vimmerby Vandrarhem.