
Rabarber Bellini
3 cl rabarberpuré
1 cl rabarbersockerlag
Blanda dessa ingredienser i ett drinkglas och rör om så att sockerlagen löser upp sig en aning.
Toppa glaset med Prosecco eller alkoholfritt mousserande och dekorera med en härligt grön myntakvist.
Nedan finner ni receptet på både den fantastiska rabarberpurén och rabarbersockerlag.
Ha en riktigt härlig sommarkväll önskar vi på Restaurang Prime!
Rabarberpuré
400 g rabarber (ca 1 liter) skalade och delade i bitar
0.5 dl vatten
2.5 dl socker
1 vaniljstång
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur vaniljen. Lägg både stången och vaniljen i en kastrull med resten av ingredienserna och koka tills rabarberna är mjuka.
Låt svalna och mixa till en slät puré med mixer.
Häll upp i saftflaska eller burk med tätslutande lock och ställ kallt.
Sockerlag
250g rabarber
2.5 dl socker
1 dl vatten.
Skala och strimla rabarberna och lägg i en kastrull ihop med vatten och socker.
Koka upp och låt koka cirka 10-13 min.
Sila av rabarbern och häll i flaska eller burk med tätslutande lock.

Restaurang Prime
Stora Mässhallsgatan 16
598 40 Vimmerby
0492-167 00